
قاب عكسی كه سردار دلها در آن نبود
حسین امیر عبدالهیان در دلنوشته ای به بهانه دیدار رییس جمهوری سوریه با رهبر معظم انقلاب ، از جای خالی سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی نوشت.

هر جا بود، به فکر مقاومت فلسطین بود
حاجقاسم یک شبکه قوی در روابطشان -چه در منطقه و چه در دنیای اسلام- داشت و سعی میکرد این شبکه را در خدمت مقاومت فلسطین بهکار بگیرد؛ لذا، حاجقاسم شهید ملت فلسطین و قدس است.

اسطورگی سلیمانی؛ محبوبیت و امنیتسازی در حلقههای میانی تمدنساز
شاید بتوان به این موضوع اشاره داشت كه محبوبیت سلیمانی در جوامع اسلامی انعكاس «شخصیت اسطورهای» نامبرده است. نكته جالبتوجه آن است كه اسطوره دارای حیات مادی، چگونگی اثربخشی در زندگی اجتماعی شهروندان و چگونگی پایان زندگی خواهد بود. اسطورهها، نمادهای حیاتبخش جوامع تلقیشده و میتوانند عمری طولانی برای تهییج گروههای اجتماعی داشته باشند. آنچه در ارتباط با «اهانت به تصویر سردار سلیمانی» در كشمیر هند اتفاق افتاد، نمادی از چگونگی ارتباط جامعه با اسطوره تلقی میشود.

عصاره ی نخبگی
شهید سلیمانی با عناوین مختلفی شناخته میشود؛ برخی او را فرمانده محور مقاومت و برخی فرمانده سایهها مینامند. وی، سابقهای به عمر خودِ انقلاب دارد و از سالهای انقلاب، جنگ و پس از جنگ همواره در میدان نبرد حضور داشته است؛ دورهای که از او نخبهای چند بُعدی ساخته است. شناخت دقیق شخصیت شهید سلیمانی نیازمند بررسی ابعاد مختلف اوست؛ امری که نیازمند این است تا از جنبههای حرفهای و روانشناسی با شخصیت او مواجه شویم و نگاهی به کارنامه عملکردی وی داشته باشیم.

دیپلماسی خط دو
امروز دید که دیپلماسی قلبها چگونه در جهان نفوذ پیداکرده و جوانان و نوجوانان جهان چگونه برای رساندن سلامشان به مقتدای شهید سلیمانی، رهبر معظّم انقلاب، اشک شوق میریزند؛ آن هم در جامعه مسلمانان روسیه که بیشترین تأثیرپذیری و حمایتهای متعدد پشتیبانی را از عربستان سعودی خصوصاً در حوزه فرهنگی و دینی دریافت میکند.

گرايش به شرق؛ زمينهها، ضرورتها و فرآيندها
ايران يكي از بازيگران محيط منطقهاي آشوبزده در غرب آسيا ميباشد. در اين محيط منطقهاي بازيگراني ظهور پيدا ميكنند كه از قابليت لازم براي بحرانسازي برخوردارند. افزايش نقش راهبردي و تاكتيكي ايران در محيط منطقهاي زمينه همكاريهاي چندجانبه بينالمللي را اجتنابناپذير ميسازد. مشاركت ايران و روسيه در پيمان شانگهاي نمادي از چندجانبهگرايي و همكاريهاي سازنده در روند سياستهاي اقتصادي و راهبردي آينده ايران خواهد بود

فتوحات معنوی مرد میدان
خون شهید، جامعۀ خُفته و غافل را بیدار میکند. حماسۀ شهید، مردمانی را که در زمستان عادات و روزمرگیها گرفتار شدهاند، گرما و حرارت میبخشد و آنها را به تکاپو میافکند تا یخهای مادیاندیشی و دنیاخواهی را بشکنند.

يك انسان در تراز «ايمان» و «عمل صالح»
هيچ انساني را در ايران و جهان در طول تاريخ نميتوان سراغ گرفت که مردم شانه خود را زير تابوت او در مقياسی ميليوني قرار دهند...

قاسم سلیمانی از سربازی تا مکتب سازی
چتر مکتب گسترده است . نگاهی بلندنظرانه به مخلوقات و انسانها دارد. همه را فرزندان خود می داند و خدمت به خلق را عبادت الهی می شمارد .

چهل سال چشم روی هم نگذاشت...
حاج قاسم در سوریه و عراق، با دلش فرماندهی میکرد. خودش معتقد است که این فرماندهی نبود، امامت بود؛ یعنی جلوافتادن و بقیه پشتسر شما راه افتادن. بدون تردید حاج قاسم در ایرانیها غرور ملی تولید کرد و مردم برای ایشان سنگ تمام گذاشتند.

سبک مدیریت و رهبری سپهبد سلیمانی
حاج قاسم از چه شاخصهایی برخوردار بود که توانست بهرهوری را بالا ببرد و این همه حماسهآفرینی کند؟ حاج قاسم سلیمانی، میتواند الگوی مدیریتی برای تمام مدیران ما در تمامی عرصهها باشد. در اینباره به چند شاخص ایشان میتوان اشاره کرد

چرا سردار شهید سلیمانی در میان جامعه نخبگان روسیه محبوب شد؟
نقش ویژة سردار سلیمانی در فرماندهی عملیات پیچیدة نجات زندة کنستانتین موراختین، کمک خلبان بمبافکن سوخوی 24 روسی که توسط ترکیه در سال 2015 مورد حمله و اصابت موشک قرار گرفت و اولگ پیشکوف، خلبان آن کشته شد، در خاطر روسها باقی است و اعتماد نخبگان روس را به سردار سلیمانی بسیار افزود. همین نگاه با اقدام ترامپ در عملیات ترور و به شهادترساندن این فرمانده محبوب منجر گردید اوّلین پیامهای اعتراضی و تأثر حقیقی قلبی از این جنایت بزرگ از سمت روسیه در تمامی سطوح رسمی و غیررسمی صورت پذیرد.

تبلور شجاعت و تدبیر در یک قهرمان
در خصوص شجاعت سردار سلیمانی در حوزة عملیاتهای نظامی و نظامیگری تقریباً اتفاقنظر بینالمللی وجود دارد. حضور در خط مقدم مبارزه با تروریسم، آن هم داعش یکی از خشنترین و افراطگرایانهترین انواع آن، نشاندهندة شجاعت بیحدواندازة سردار سلیمانی در نبردهای میدانی بوده است. روزنامه هندو که پس از تایمز آو ایندیا و هندوستان تایمز سومین روزنامة بزرگ انگلیسیزبان در هندوستان مطرح است، این ویژگی سردار سلیمانی را مورد توجه و پوشش رسانهای قرار داده است.

غیرقانونیبودن ترور شهید سلیمانی از منظر حقوق بینالملل / بخش دوم و پایانی
موضع دولت جمهوری اسلامی ایران این باشد که نه تنها سپهبد شهید قاسم سلیمانی در نقض حقوق بشر و اقدامات تروریستی دست نداشته، بلکه ژنرال قاسم سلیمانی در زمان حمله هیچ-گونه تهدیدی (کشنده یا غیرکشنده) به مردم آمریکا یا غیرآمریکایی تحمیل نمی کرده و خود به جنگ بزرگترین گروه تروریستی دنیا (داعش) برخاسته بود.

معمار قدرت و نفوذ ایران در غرب آسیا؛ ضدکلاسیک و جامعهگرا
سردار سلیمانی در رسانههای جهانی عنوان فرمانده نظامی مقتدر و نخبهی نظامی مطرح گردیده است. فاکسنیوز با وجود رویکرد ضدایرانی که همواره در پوشش مطالب خود نشان داده است، در مطلب دوم ژانویه ۲۰۲۰، سردار سلیمانی را فرمانده نظامی نخبه در منطقه و قدرتمندترین مرد نظامی در ایران معرفی کرده است.

شهادت سردار سلیمانی و رمز برانگیختگی بسیج مقاومت
سردار سلیمانی در سراسر منطقة غرب آسیا از غزه تا یمن موجب تقویت حرکتهای ضدآمریکایی و ضدغرب در غرب آسیا خواهد شد

مردی که از آمریکا نمیهراسید
استقلال، روایت دیگری از اصل نه شرقی، نه غربی است؛ یعنی انقلاب بر خویشتن تکیه دارد و روی پای خود میایستد و وامدار این و آن نیست. آری، انقلاب بهمعنی قهر با جهان و انزواطلبی و گسستگی از همه نیست و لازمۀ ارتباط نیز هضمشدن در دیگریها و دلخوشداشتن به آنها نیست. از همان آغاز، کسانی تصور میکردند که بهناچار باید انقلاب به عصای دیگریهای جهانیشده تکیه کند و مقاومت و استقلال و خویشبنیادی، خیالپردازی است؛ امّا امام خمینی رحمهاللهعلیه بر این باور بود که ما میتوانیم و نباید به بیگانه امید بست و گشایش را از بیرون طلبید

دیپلماسی و میدان؛ نقش سردار سلیمانی در پیشبُرد سیاست خارجی
کشورها و دولتها در عرصة نظام بینالملل و محیط خارجی خود دارای منافع و علایقی هستند که اصولاً در دو بُعد پیدا و پنهان تعریف و پیگیری میشوند. این اهداف گاهی آشکار و عینی و گاهی نیز پنهان و ناپیدا هستند و برخی اوقات نیز منافع بهصورت چندگانه و چندوجهی تعریف میشوند که موجب پیچیدهترشدن امر تعقیب منافع و دستیابی به اهداف و آرمانهای یک کشور یا دولت میشود

كاربرد نظريه راهبردي ديپلماتيك در ثباتسازي منطقهاي
ايران براي مقابله با بيثباتيهاي ناشي از كنش نظامي و عملياتي آمریکا، راهبرد باثباتسازي منطقهاي از طريق «نقشيابي مسئولانه» را در دستور كار خود قرار داد؛ مقابله با تهديداتي همانند سياست تهاجمي آمريكا در محيط منطقهاي بهويژه در افغانستان و عراق نيازمند بهرهگيري از سازوكارهايي بود كه بتواند موازنة قدرت را در محيط منطقهاي بهوجود آورد. ايفاي چنين نقشي نيازمند مشاركت مسئولانة ايران در سازماندهي ارتش انقلابي در محيط منطقهاي بود. حملة آمريكا به افغانستان در شرايطي انجام گرفت كه ديپلماسي ايراني در افغانستان زمينگير شده بود و اين امر منجر به شهادت برخي از كارگزاران حوزة ديپلماتيك، رسانهاي و راهبردي ايران گرديد.

بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بهمثابه یک راهبرد
ایثار و شهادت دو محور اصلی در فرهنگ اسلامی است و باعث بقای اسلام و نظام اسلام است. این فرهنگ برگرفته از فرهنگ عاشوراست و راز بیمهشدن کشور در برابر دشمنان و رمز پیروزی نظام اسلامی است. اگر به سردار سلیمانی به چشم مکتب بنگریم، چگونگی عزیزشدن و سعادتمندشدن ایشان و نقش سردار در امنیتآفرینی میتواند بهلحاظ راهبردی و کاربردی مهم و تأثیرگذار باشد.

درنگی بر یک ادعای تو خالی
ترامپ از ادعای تهدید قریبالوقوعِ سپهبد سلیمانی بعد از آنکه مقامات آمریکایی ادعاهای او برای توجیه ترور سپهبد سلیمانی را رد کردند، بهطور ضمنی مجبور به عقبنشینی از اتهامزنی علیه سپهبد سلیمانی شد.

«تأثیر اربعین بر امنیت غرب آسیا با توجه به نقش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی»
رسانههای عبری- عربی و بعضاً برخی رسانههای غربی همواره در تلاش بودند تا با بازنمایی این رویداد به مثابه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی از سوی ظرفیتها و توانمندیهای بالفعل و بالقوه شیعیان منطقه، در راستای شیعههراسی و شیعهستیزی و در واقع، ایرانهراسی اقدام کنند. این در حالی است که این رویداد، در وجه سیاسی آن، مسالمتآمیز و خشونتپرهیز است و عمدتاً صبغهای بازدارنده و مردمی دارد و فاقد ویژگیهای تهاجمی است.

راهپیمایی اربعین و مساله امنیت در غرب آسیا
الگوی پایه ریزی شده توسط مجاهدان رشید اسلام شهید سلیمانی و شهید ابومهدی باعث شد که این مکتبی که در دو کشور عراق و ایران پایه گذاری شده موجب ایجاد یک کمربند امنیتی بی نظیری شود که علاوه بر از بین بردن اصلی ترین نیروی تروریستی و مخل امنیت در منطقه یعنی داعش به اولویت های دیگری نیز از جمله تعظیم شعائر و حفظ سنت های ارزشی و دینی پرداخته شود.

و ما ادراک الشهاده...
مهم ترین ویژگی فرهنگ شیعی شهادت آن است که مبتنی بر فقه آل البیت است. فقه سیاسی امامیه بر اجتهاد جواهری و درک عمیق مقتضیات زمان و مکان و اصل آزادگی و کرامت انسان استوار است. گفتمان شهادت با این چنین پشتوانه عقلانیت عملی و شرعی در هر میدانی حاضر شود، پیروز آن میدان است و حماسه آفرین است.
شعار نورانی و هویت بخش «ما ملت شهادتیم» از همین پشتوانه معرفتی سرچشمه گرفته است. سرداری که این شعار را سر می دهد، خود را پیش تر فاتح و پیروز میدان نبرد با ابرقدرت جهانی می داند که هماورد می طلبد و می گوید «مرد این میدان ما هستیم». اگر این چنین نبود؛ دشمن با او رو در رو و در میدان نبرد می جنگید، نه آنکه ذلیلانه از موضعی امن بر او تیر کین پرتاپ کند و ناجوانمردانه او را به شهادت رساند.