از سلسله نشست‌های انتشارات مکتب حاج قاسم؛

نشست مردم و روایت در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد

نشست مردم و روایت با موضوع روایت‌های مردمی از تشییع تاریخی شهید سلیمانی از سلسله نشست‌های انتشارات مکتب حاج قاسم برگزار شد.

سعید زاهدی در نشست مردم و روایت با موضوع روایت‌های مردمی از تشییع تاریخی شهید سلیمانی، اظهار کرد: پس از تاریخ شفاهی در کار‌های پژوهشی برای چاپ کتاب، به موضوع روایت شفاهی رسیدیم.

وی ادامه داد: با حضور شبکه‌های اجتماعی، همه افراد امکان انعکاس روایت خود را دارند. همه چیز ازجمله روایت و مردم‌نگاری از موقعیت‌های مکانی محلی و غیرمتمرکز اثرپذیری دارد و تاریخ‌نگاری هم باید به این سمت برود.

این نویسنده خاطرنشان کرد: باید به این موضوع توجه کنیم مردم هر شهر چطور مراسم تشییع شهید سلیمانی را دیده‌اند.

این کارشناس حوزه کتاب با تاکید بر اینکه نباید به فکر فروش آثار و کتاب در این حوزه بود، گفت: نباید مساله نویسنده، فروش بیشتر کتاب باشد و نباید با مینیمال‌نویسی، از روایت‌های مردمی هویت‌زدایی، زمان‌زدایی و مکان‌زدایی نمود. استفاده از فرم متن‌های کوتاه به روایتگری آسیب می‌زند.

زاهدی ضرورت رسیدن به یک فرم روایی خواندنی را الزامی برشمرد و گفت: فرم انتشار الان خوب است و می‌تواند در صورت ایجاد نمایه، برای پژوهش، تحقیق و… نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

وی متذکر شد: نباید با یک قهرمان و سرمایه اجتماعی سطحی برخورد کرد و به ظواهر پرداخت. ازجمله توانمندی‌های سردار سلیمانی آن بود که توانست حول یک موضوع مشخص یک شبکه هم‌دل تشکیل دهد و اگر ما نیز چنین کردیم، مسیر را درست طی کرده‌ایم.

مسعود ملکی در نشست مردم و روایت با موضوع روایت‌های مردمی از تشییع تاریخی شهید سلیمانی از سلسله نشست‌های انتشارات مکتب حاج قاسم با اشاره به اینکه دوست دارم در روایت‌ها، آن‌چه مردم بیان می‌کنند را ببینم، گفت: این امر می‌تواند زمینه‌ساز اتفاقات خوب دیگری در مورد کار‌های فرهنگی و در بستر فضای مجازی باشد که افراد بتوانند روایت خود را از طریق فضای مجازی ارسال کنند.

وی تصریح کرد: مراسم تشییع نمادین در بسیاری از شهرها برگزار شد و این غیر از شهرهایی بود که تشییع در آن انجام شد و در این میان شهرهایی در مسافت‌های دور بودند و آیین‌های خود را داشتند.

ملکی با بیان اینکه روی این واقعه کارهایی انجام گرفته و بعد از رده مردم‌نگاری، کار پژوهشی صورت گرفته، افزود: در موضوع حاج قاسم امکان دریافت خاطرات از افراد بسیاری که در نقاط مختلف کشور در مراسم حاضر بودند، وجود دارد که با فراخوان به روش‌های مختلف از جمله پیامک، فضای مجازی و… می‌توان دریافت کرد.

این کارشناس حوزه کتاب گفت: شخصیت حاج قاسم را نباید بدون مردم روایت کرد، چون کار ناقصی است و رفت و برگشت قهرمان و مردم، و مردم و قهرمان بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه نویسنده‌های متعددی در راستای نگارش روایت مردم قلم زدند و دستشان باز بود تا ذائقه آنها پیاده شود، تصریح کرد: بر اساس روایت‌های مردمی، ساخت چند فیلم کوتاه و نگارش مقالات علمی نیز به انجام رسیده است.



دیدگاهی ثبت نشده است