«سردار گیله‌مردان»

این کتاب کوششی است برای ثبت سوگواری‌های مردم گیلان در عزای شهادت حاج‌قاسم سلیمانی.

در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم: «کلمه «سردار» برای گیلان و گیلانی، به هیچ وجه واژه غریبی نبوده و نیست. در حافظه تاریخی هر گیلانی، نام سردار، مشحون از قهرمانی و جوانمردی و غیرت بزرگ مردی است که در برابر بزرگ ترین ابرقدرت ها ایستاد و به شهادت رسید:میرزا کوچک خان جنگلی.

پس از گذشت حدود یک قرن از شهادت سردار جنگل، بار دیگر این واژه در افواه مردم جاری و ساری شده بود. سال ۱۳۹۵ بود. در کوچه و بازار نام سردار روی زبان ها می چرخید؛ سرداری که قرار بود بیاید و جان دوباره ای به دل های مردم شهر ببخشد؛ گویی سردار جنگل زنده شده بود و بار دیگر در کالبد سرداری از دیار کویر به آغوش گیلان باز می گشت برگزارکنندگان همایش که می دانستند سردار پرمشغله است و ممکن است دعوتشان را رد کند، دست به ابتکار جالبی زده بودند. آنها با هماهنگی با خانواده شهدا، دعوت نامه را از زبان مادران شهدای گیلان نوشته و از آنان خواسته بودند پای دعوت نامه را امضاء کنند، این ابتکار عمل جالب، کار خودش را کرد. دل سردار دل ها که شیفته شهدا و ارادتمند خانواده هایشان بود، لرزاند و پشت تریبون همایش رساند.

در تدوین  کتاب«سردار گیله‌مردان»  سعی شده است خاطرات مردم، با حفظ امانت و بدون دخل و تصرفی در اصل ماجرا و بدون دخالت صور خیال و به‌دور از داستان‌پردازی نوشته شود. در جای‌جای متن، به حضور شهید سلیمانی و بیانات‌شان در یادواره‌های شهدای گیلان اشاره شده است.



دیدگاهی ثبت نشده است

فراخوان کنگرۀ ملی شعر شهید القدس